Wie zijn wij

Fijn dat je er bent!

We hebben er zin in dit jaar!

In de kleutergroepen van het Kompas werken we aan thema's. We starten het thema met een woordweb. Spelenderwijs vergroten we zo de woordenschat van de kinderen. Bij ieder thema zijn een aantal activiteiten waarmee het kind een sticker kan verdienen op de stickerkaart.

We werken aan "stap voor stap" werkjes om de technieken van knippen, plakken en kleuren te bevorderen. Ook laten we werkjes vouwen voor rekeninzicht. De rekenactiviteiten en taalactiviteiten laten we ook aansluiten bij het thema .

Daarnaast werken we aan betekenisvolle procesmatige opdrachten. Een onderwerp wordt daarbij eerst verkend met kleine filmpjes, beeldmateriaal en gesprek. De geheugenbibliotheek wordt gevuld. Dan worden de kinderen gestimuleerd om zelf een werkje te maken zonder voorbeeld, vanuit de aangereikte beelden. Nu komt het neer op oplossingen bedenken en ook soms op samenwerken met de andere kinderen aan de tafel. (21 century skills) Wat de een niet kan, kan de ander wel. Zo is het succes van een leerling ook weer inspiratie voor de ander.

In de klas zijn er verschillende hoeken. Ook een rekenhoek en een leeshoek. Hierin wordt spelenderwijs geƫxperimenteerd met beginnend rekenen (getallen, meten, meetkunde ...) en beginnend lezen. Op de cijferkast en de letterkast staat de cijfer en de letter van de week.

We willen de kinderen leren dat het leven bestaat uit allerlei uitdagingen die je grijpen kunt. Soms moet je daarbij ook een beetje doorbijten. Inspanning hoort er ook gewoon bij! En ook van feedback kun je groeien... We genieten van elkaars successen!

De kanjertraining is een centraal element in onze samenwerking. Met de witte pet op ben je een echte kanjertijger, ben je te vertrouwen en help je de ander als er iets mis gaat. De zwarte pet is symbool voor de pestvogel. De rode voor vervelend aapje en de gele voor bang konijntje, de figuren uit het Kanjerverhaal. Het is ook mogelijk om de witte pet over de zwarte te doen: leiderschap. Of de witte pet over de rode te doen: sfeermaker. Als je de witte pet over de gele pet doet kun je erg goed luisteren.

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdagochtend is juf Mirjam er en op donderdagmiddag en vrijdagochtend is juf Petra in groep groen. We hebben dit jaar ook een stagiaire. Op donderdag en vrijdag komt "juf Melissa"


Leerkrachten

Media ICT Bekijk het laatste huiswerk & nieuws

Fotoalbums Groep 1-2

  1. Voertuigen op school
Kindcentrum Het Kompas biedt passend onderwijs
op de basisschool!