Groep 1-2a Groep 1-2a

Wie zijn wij

Welkom in de oranje groep 1-2a

Wij zijn een gemengde kleutergroep waarin de kinderen veel van elkaar leren. Oudere kinderen helpen de jongere kinderen. Dit is goed voor hun zelfvertrouwen en wanneer er iets uitgelegd moet worden aan een jonger kind, stimuleert dit ook gestructureerd denken. Je kunt alleen uitleggen wat je zelf goed begrijpt en in stappen kunt vertellen.

Maandag, dinsdag en woensdag staat juf Nynke voor de groep en op de donderdag en vrijdag juf Yvonne.

Voor onze Bijbellessen gebruiken we de methode "Kind op maandag"

Met de Kanjer-training besteden we wekelijks veel aandacht aan zelfbewustzijn en respectvolle omgangsvormen. Middels leuke spelvormen en het verhaal van "Max en het geheime dorpje" leren de kinderen voor zichzelf op te komen en rekening te houden met anderen. Ook samenwerken komt hierbij aan de orde. Coöperatieve werkvormen, zoals bijvoorbeeld" binnenkring en buitenkring", "zoek iemand die", "mix en match" komen hierbij goed van pas.

Ook leren ze dat we ons best doen om het zo fijn mogelijk te maken voor elkaar in de groep. We helpen de ander, wanneer er een ongelukje gebeurd is en proberen dingen te doen waar iedereen (het kind zelf, de ouders, de andere kinderen en juf) blij van wordt.

Om de week geeft miss Elaine ons Engels. Zij is een native speaker en we leren veel van haar. De leerkrachten zelf herhalen de geleerde lesstof in de week erna.

Meester Hans geeft ons iedere maandag muziekles. Daar hebben de kinderen veel plezier in.

Op de maandag, (dinsdag), woensdag en donderdag hebben we inloop en zijn we aan het spelen en werken. Kom gerust kijken wat we aan het doen zijn. Op de vrijdag starten we in de kring. We vinden het fijn als u dan even blijft om een stukje voor te lezen.

Inloopmomenten zijn van 8.20 uur- 8.30 uur

We werken thematisch. Ook de rekendoelen en taaldoelen worden zoveel mogelijk geïntegreerd in het thema. Vaak pakken we thema's van de kleuteruniversiteit. Ook de methode schatkist is aanwezig op school. We streven ernaar de kinderen zoveel mogelijk te laten ervaren binnen het thema: passende activiteiten wereldoriëntatie: proefjes, onderzoek, aanschouwelijke werkjes, procesmatige werkjes, waarbij de eigenheid van kinderen naar boven komt.

Bij een procesmatig werkje sluiten we aan bij wat een kind al weet en breiden we zijn geheugenbibliotheek uit middels beelden, materialen en technieken. Daarna gaan de kinderen vanuit eigenheid aan de slag.

Natuurlijk zijn er ook werkjes die op elkaar lijken. Kinderen kijken bij elkaar en leren zo ook. En soms hebben we een ander doel met een werkje. Dan leren de kinderen bijvoorbeeld een techniek.

Kunst en cultuur speelt ook een belangrijke rol . Allereerst krijgen we 3 activiteiten aangeboden via het "cultuurmenu Steenwijkerland" Dit jaar is dit

De voorstelling"Biggetjesroze" in "De Burght" : dinsdag 17 maart 13.45 uur

Een workshop muziek: Olivier wil vliegen" : dinsdag 22 mei, ook in een zaal van de Burght

een workshop erfgoed: "De stamboom" : maandag 22 juni op school

We hebben er weer zin in dit jaar

Vriendelijke groet, Yvonne en Nynke

Leerkrachten

Media ICT Bekijk het laatste huiswerk & nieuws

Fotoalbums Groep 1-2a

  1. Spelen in groep oranje
  2. Sinterklaas
  3. school kerk dienst 2 februari 2020
  4. introductie op het thema reizen door Anita en Yvonne
Kindcentrum Het Kompas biedt passend onderwijs
op de basisschool!