Wie zijn wij

Welkom in onze groep!

Fijn dat je er bent !

In groep 3/4 zitten allemaal leuke jongens en meisjes. We leren, werken en spelen samen met de kinderen in onze klas, maar zeker ook met de kinderen uit groep 3 en 4 in de lokalen naast ons. De deuren gaan vaak open!

M.b.v. de kanjertraining leren we hoe we goede maatjes kunnen zijn en hoe je een ‘kanjertijger’ kunt zijn.

Op maandag en vrijdagmorgen is er inloop met ouders. Kom gerust een kijkje nemen!

Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Lisette Bussman in de klas en op donderdag en vrijdag is juf Tiny van de Belt er. Daarnaast hebben we ook vaste stagiaire in onze klas: juf Renske. Meester Hans komt op maandag een half uur voor muziekles en op dinsdag komt miss Elain en krijgen we een half uur Engels.

In groep 3 leren we lezen en daarna lezen we vooral om ook het plezier daarin te vergroten. Zo lezen wij naast een ‘gewoon’ leesboek ook met duo’s en uit de mandjes. Dat zijn verschillende soorten boeken. (informatie, strips, gedichten, tijdschriften) In groep 4 wordt gestart met Nieuwsbegrip; lezen, praten over en kijken naar het nieuws.

In de middagen werken we vooral in thema’s. We knutselen, tekenen, zingen, spelen, schrijven en praten over de wereld om ons heen. We gebruiken daarbij o.a. de methode STAAL taal. We doen mee met het cultuurmenu (voorstelling en workshops) van de gemeente Steenwijkerland.

Naast STAAL-taal gebruiken we ook de bijbehorende Spelling methode van STAAL in groep 4 leren we al veel verschillende spelling categorieën. De kinderen van groep 3 leren ook op deze manier de woorden goed te spellen.

Elke morgen gaan we rekenen. Dit doen wij gepersonaliseerd en op eigen niveau met MATH. In de groep oefenen we dat met "Met sprongen vooruit" en op de laptop oefenen de kinderen op hun eigen niveau op rekentuin.

Op dinsdagmiddag gaan we met onze groep 3 en de helft van alle groep 4 kinderen voor gym naar ‘De Burght’, en gaat de andere helft van groep 4 zwemmen.

We gaan er een gezellig jaar van maken samen!

Leerkrachten

Media ICT Bekijk het laatste huiswerk & nieuws

Fotoalbums Groep 3-4

  1. Voorstelling Eureka
  2. Samen leeskilometers maken in een circuit vorm.
  3. school kerk dienst 2 februari 2020
  4. sint in groep 3-4
Kindcentrum Het Kompas biedt passend onderwijs
op de basisschool!