Wie zijn wij

Hallo, fijn dat je er bent! Wij zijn groep 4a!

In onze groep zitten op dit moment 23 leerlingen. Daarvan zijn er 16 jongens en 7 meisjes.

Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Lisette Lankhaar bij ons in de groep en op de donderdag en vrijdag juf Sietske de Jong.

Om goed tot leren te komen is een fijn "klimaat" in de klas belangrijk. Een klas waar je je veilig voelt, waar je mag zijn wie je bent en waar je gezien wordt. Onze basis hierin is onze christelijke identiteit.
Om de schoolafspraken als rode draad door school te laten lopen hanteren wij de Kanjer training.

In groep 4a proberen wij het lezen, dat wij in groep 3 hebben geleerd, verder onder te knie te krijgen en naast het oefenen ook het plezier in lezen te vergroten. Zo lezen wij naast een "gewoon"leesboek ook met duo's en elke vrijdag lezen wij uit de mandjes. Hierin liggen verschillende soorten boeken. Bijvoorbeeld informatie boeken en versjes boeken.


We oefenen ook met Nieuwsbegrip het begrijpend lezen zodat we naast het technische lezen ook beter leren begrijpen wat we lezen en ervaren dat lezen vooral heel leuk is!

Met de nieuwste taal methode van STAAL-taal leren we op een interactieve manier met filmpjes en eigen 'producten maken' nog meer hoe de Nederlandse taal in elkaar steekt. Dat taal overal om je heen aanwezig is en er heel veel verschillende manieren zijn om met taal bezig te zijn. Op de middag gebruiken we de lessen van taal in thema's zodat er op een betekenisvolle manier geleerd wordt. Het eerste thema zal zijn naar aanleiding van de kinderboekenweek "reis je mee"!

Naast STAAL-taal hebben wij ook de bijbehorende Spelling methode van STAAL. Hier leren wij in onze groep 12 verschillende spelling categorie├źn. Door de grappige, ondersteunende filmpjes van een spellingsregel onthouden wij hoe je een woord moet schrijven en waarom.

Uiteraard hebben wij ook rekenen op ons programma staan. Dit doen wij gepersonaliseerd en op je eigen niveau met MATH. Ook gebruiken wij de methode "Met sprongen vooruit" en werken de kinderen op hun eigen niveau op Rekentuin.

Naast al deze cognitieve vakken hebben wij ook elke week gym van juf Sietske. We hebben 1 keer in de twee weken een "natte gymles" in het zwembad van Vollenhove.


Elke week besteden we aandacht aan tekenen en Crea. We volgen een cultuurmenu waarbij we jaarlijks deelnemen aan 2 workshops en een voorstelling in het theater. (zie hiervoor onze website, kopje cultuur)

Al met al een gevarieerd programma/rooster.
Wie weet tot ziens bij ons in groep 4a.

Juf Lisette en juf Sietske.


Leerkrachten

Media ICT Bekijk het laatste huiswerk & nieuws

Fotoalbums Groep 4

  1. Voorstelling Eureka
  2. Samen leeskilometers maken in een circuit vorm.
  3. school kerk dienst 2 februari 2020
  4. kanjertraining
Kindcentrum Het Kompas biedt passend onderwijs
op de basisschool!