Nieuws

Nieuws van de Kinderopvang


Laatst bijgewerkt op: 23 november 2015 15:37.

Met heel veel plezier maken de kinderen van de kinderopvang een mooi cadeau voor de verjaardag van papa en mama. Om het voor ons iets makkelijker te maken zouden we het fijn vinden wanneer u de datum waarop u jarig bent op het papier bij de ingang zou wil

Beste ouders,

Met heel veel plezier maken de kinderen van de kinderopvang een mooi cadeau voor de verjaardag van papa en mama. Om het voor ons iets makkelijker te maken zouden we het fijn vinden wanneer u de datum waarop u jarig bent op het papier bij de ingang zou willen schrijven. Alvast bedankt!

Wij maken alleen iets voor papa’s en mama’s, helaas hebben wij geen ruimte in ons programma om ook voor andere familieleden iets te maken.

Een verzoek in herhaling: Wilt u op de flessen, trommeltjes, bekers en bakjes van uw kind de naam zetten? Wanneer deze er niet op staat is dit voor ons erg lastig. Dit geld ook voor jassen en tassen. Bij voorbaat dank.

Ouderbetrokkenheid

De meeste ouders hebben inmiddels een paar uurtjes meegedraaid op de peutergroep. Wij vonden het een erg leuke ervaring, en ook van ouders hebben wij positieve, ook opbouwende, feedback terug gekregen. Over een half jaar willen we een nieuwe ronde starten met de ouders van kinderen die in het komende half jaar 2 worden.

Wijziging contract

Voor 2016 willen wij graag zo snel mogelijk de wijzigingen ontvangen voor de contracten. Mocht u dit nog niet hebben doorgegeven horen wij het graag zo snel mogelijk. Mocht u er niet helemaal uitkomen helpen wij u graag.

Spelenderwijs leren

De heer Straatman heeft dinsdag 10 november namens het Unifonds de eerste rugtas uitgereikt uit het project Spelenderwijs Leren van de Brede School Vollenhove.

Er is door alle partners van de Brede School Vollenhove in samenwerking met de gemeente Steenwijkerland een plan gemaakt om ouders samen met hun kinderen te stimuleren om thuis samen spelenderwijs te gaan leren. De ouders worden hierbij ondersteund met goed spel- en ontwikkelingsmateriaal en uitleg van de leerkracht of leidster. Het ontwikkelingsmateriaal is gericht op de individuele behoefte van het kind.
De Brede School Vollenhove heeft hiervoor ontwikkelingsgericht spelmateriaal en boeken aangeschaft. Dit is mede mogelijk gemaakt door het Rabobankfonds, waarvan de Brede School Vollenhove een cheque van €1000,- heeft ontvangen. De Stichting Hervormd Burgerweeshuis en de Belangenvereniging Vollenhove hebben beiden een financiële bijdrage gedaan. De boeken en de rugzakjes zijn geleverd door Boek & Mix en Gedi Sports Vollenhove.

Wij starten na de kerstvakantie met het uitlenen van de materialen bij de peuters en groep 1 en 2, meer nieuws volgt!

Kindcentrum Het Kompas biedt basisonderwijs en kinderopvang onder één dak!