Nieuws

Uitnodiging gebedsontmoeting


Laatst bijgewerkt op: 24 september 2018 16:33.

Dit jaar willen wij starten met de gebedsgroep in een nieuwe vorm. Wij kijken hiernaar uit en willen alle ouders van het kindcentrum van harte uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn.

Wij, Joyce Tuin en Nicole van der Linde, zijn gevraagd om de gebedsgroep van Kindcentrum het Kompas te leiden. Dit jaar willen wij starten met de gebedsgroep in een nieuwe vorm. Wij kijken hiernaar uit en willen alle ouders van het kindcentrum van harte uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn. Graag vertellen wij jullie in deze nieuwsbrief meer over de gebedsontmoetingen in dit schooljaar.

Voor onze gebedsontmoetingen worden wij geïnspireerd door wat wij lezen in Mattheus 18:19-20: “Ik verzeker het jullie nogmaals: als twee van jullie hier op aarde eensgezind om iets vragen, wat het ook is, dan zal mijn Vader in de hemel het voor hen laten gebeuren. Want waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn, ben ik in hun midden.” en in Deuteronomium 6:6-7: “Leer een kind van jongs af aan de juiste weg, en het zal er niet van afwijken wanneer het oud geworden is”.
In onze gebedsontmoetingen willen wij daarom bidden voor alle kinderen, teamleden en gezinnen van kindcentrum Het Kompas en elkaar ook stimuleren in onze rol als ouder in de geloofsgroei van onze kinderen. Hierbij maken wij gebruik van materiaal van ‘Kids of integrity’

De geloofsontmoetingen vinden 1x per maand op vrijdagochtend bij ons thuis plaats. Wij starten om 10:00 uur gezellig met koffie en thee. Daarna zullen wij een lied/liederen zingen, de bijbel openen rondom een thema van ‘Kids of Integrity’ en dit samen bespreken. Daarna delen wij met elkaar de gebedspunten en bidden wij voor het kindcentrum. Na afloop kun je materiaal meenemen wat thuis in het gezin behandeld kan worden. Dit materiaal bestaat uit verhalen, creatieve activiteiten en proefjes die je samen met je kinderen thuis kunt doen om het thema ook thuis een plek te geven. Wij eindigen uiterlijk om 11:45 uur.

Je bent van harte welkom op onze eerste geloofsontmoeting. Deze vindt (vanwege het afscheid van Bettie op vrijdag) plaats op donderdag 4 oktober om 10:00 uurbij familie Tuin (Botter 5). Laat het gebed geen drempel zijn. Ook als je niet gewend bent om hardop te bidden ben je van harte welkom want ook luisterend meebidden is waardevol! Jonge kinderen zijn natuurlijk welkom.

Wil je een gebedspunt inbrengen? Je kunt ons treffen op school of je kunt het gebedspunt mailen naar gebedsontmoetingkompas@gmail.com. Ook kun je een briefje inleveren in de gebedsbox die je vindt bij de hoofdingang van het Kompas. Dit kan ook anoniem. Gebedspunten behandelen wij natuurlijk vertrouwelijk.

Graag tot ziens op 4 oktober!

Groeten van Joyce Tuin en Nicole van der Linde

Voor in of bij de nieuwsbrief van 27 september

Thema van de gebedsontmoeting op donderdag 4 oktober
De eerste gebedsontmoeting is op donderdag 4 oktober om 10:00 uur bij Fam. Tuin (Botter 5). Deze ontmoeting zal in het thema staan van ‘acceptatie’. Jezus straalt de liefde en warmte van God uit. Jezus accepteert je zoals je bent. Als je naar Jezus toe gaat, wijst Hij je niet af want je bent geliefd precies zoals jij bent. Voelen wij ons op deze manier geliefd door God? En hoe helpen wij onze kinderen om er zeker van te zijn dat zij geliefd zijn? Hoe kunnen wij groeien naar het beeld van Jezus? En hoe helpen wij onze kinderen te groeien in het accepteren van anderen zodat buiten sluiten en pesten minder zal voorkomen?

Dit thema bespreken wij tijdens de komende gebedsontmoetingen. Je bent van harte welkom! Op de gebedsontmoetingen kun je materiaal mee krijgen om thuis met de kinderen te behandelen. Kun je niet naar de gebedsontmoeting maar wil je dit materiaal graag ontvangen? Stuur dan een mailtje naar gebedsontmoetingkompas@gmail.com
Dan sturen wij het materiaal per mail naar jou toe.

Overzicht verdere ontmoetingen 2018-2019:

  • Donderdag 4 oktober (ivm afscheid Bettie vrijdag 5/10) Vrijdag 8 maart
  • Vrijdag 2 november Vrijdag 5 april
  • Vrijdag 7 december Vrijdag 10 mei
  • Vrijdag 11 januari Vrijdag 14 juni
  • Vrijdag 8 februari Vrijdag 5 juli
Kindcentrum Het Kompas biedt basisonderwijs en kinderopvang onder één dak!